Fortnite

Aktualizacja 11.30 – nowości w Battle Royale

12.12.2019
Przez: Twórcy Fortnite
Aktualizacja 11.30 już w grze i w Battle Royale zawiera następujące zmiany:
 
  • Funkcja podzielonego ekranu.
    • Grajcie w parach i oddziałach ze znajomym na tej samej PlayStation 4 lub Xboxie One.
    • To wczesna wersja dzielonego ekranu i będziemy ulepszać tę funkcję. Zgłaszajcie nam błędy przy użyciu narzędzia do zgłaszania uwag w grze.
  • Podgląd oferty sklepu przy użyciu urządzeń mobilnych. 
    • Możecie teraz podglądać ofertę sklepu przed wczytaniem się gry, korzystając z Centrum ekipy.
    • Aby to zrobić, otwórzcie Centrum ekipy, przesuńcie w prawo i dotknijcie „Sprawdź przedmioty”.
  • Zwiększono dzienny limit przekazywania prezentów ze sklepu z przedmiotami z 3 do 5.
  • Zmieniono licznik amunicji.
    • Teraz graficzne przedstawienie liczby pozostałej amunicji zamiast pełnego paska.
  • Możecie teraz wybrać, kiedy przejść z ekranu „Wyeliminowano przez” do pomeczowego ekranu doświadczenia.
    • Aby przejść do pomeczowego ekranu doświadczenia, wciśnijcie „Kontynuuj” na ekranie „Wyeliminowano przez”.
  • Przygotowano wydarzenie na żywo Gwiezdne Wojny: The Rise of Skywalker w Karkołomnym Kinie 14 grudnia o 20:00.

PL_11BR_Galileo_Poster_HYPE_UA_Social.jpg


Poprawki błędów:
 
  • Naprawiono błąd na Xbox One związany z resetem ustawień strefy bezpiecznej do wartości 1.00 przy każdym logowaniu.
  • Naprawiono błąd związany z częścią drzew i metalowych ogrodzeń nie dających w trybie Areny właściwy przyrost materiałów.
  • Malowanie Magmowe wyświetla się poprawnie na Bandażownicy i pistolecie.
  • Naprawiono błąd związany ze strojem Bandolierka, wyświetlającym dwie fryzury naraz.
  • Naprawiono błąd, który powodował, że niektóre elementy z zestawu Dwa Talerze wyglądały na ziarniste i pikselowate.
  • Lista znajomych na urządzeniach mobilnych nie przewija się już automatycznie do samej góry, gdy gracze próbują przewijać ją w dół.
  • Naprawiono błąd związany z paskiem szybkiego dostępu, który na urządzeniach mobilnych nieumyślnie zmieniał ustawienie domyślne na wyłączone.