Fortnite

Transmisje z finałów Fortnite World Cup w Fortnite!

22.07.2019
Przez: Twórcy Fortnite
Cześć wszystkim!

Wprowadzamy do Fortnite transmisje PIP (obraz w obrazie), w sam raz na finały Fortnite World Cup! Dowiedzcie się, jak nie przegapić żadnego meczu finałowego w trakcie gry w Fortnite. 

Jak oglądać rozgrywki?

Aby oglądać transmisję z Meczu Gwiazd Celebrity Pro-Am i finałów World Cup, przejdźcie do lobby Fortnite. W prawym górnym rogu ekranu zobaczycie przycisk „Oglądaj teraz!”. Po jego kliknięciu wideo w funkcji PIP (obraz w obrazie) zacznie się ładować, pozwalając w tym czasie zagrać w mini-grę z Durrrburgerem. Kiedy będziecie już gotowi, kliknijcie transmisję, a okno przejdzie w tryb pełnoekranowy.

Nadal możecie też odwiedzić któryś z oficjalnych kanałów z transmisją z imprezy: 
Oto pełny harmonogram wydarzeń na Fortnite World Cup, na wypadek, gdybyście go jeszcze nie znali:
 

Dzień 1 – 26 lipca

  • 9:30 ET (3:30 CEST)
    • Rozpoczęcie Fan Festival – otwarcie wejścia
  • 11:30 ET (17:30 CEST)
    • Stadion – otwarcie wejścia
  • 12:30 ET (18:30 CEST)
    • Finały trybu kreatywnego – początek pokazów
  • 13:00 ET (19:00 CEST)
    • Finały trybu kreatywnego – początek rozgrywek
  • 16:00 ET (22:00 CEST)
    • Mecz Gwiazd Fortnite Celebrity Pro-Am – rozpoczęcie pokazu
  • 18:00 ET (00:00 CEST)
    • Zamknięcie wejścia – kolejne osoby nie będą już wpuszczane
  • 18:45 ET (00:45 CEST) 
    • Zamknięcie Fan Festival
  • 19:00 ET (1:00 CEST) 
    • Koniec 1 dnia imprezy
  • 19:30 ET (1:30 CEST) 
    • Zamknięcie stadionu
 

Dzień 2 – 27 lipca

  • 9:30 ET (3:30 CEST) 
    • Rozpoczęcie Fan Festival – otwarcie wejścia
  • 12:30 ET (18:30 CEST)
    • Finały gry w parach – początek pokazów
  • 13:00 ET (19:00 CEST) 
    • Finały gry w parach – początek rozgrywek
  • 16:00 ET (22:00 CEST) 
    • Zamknięcie wejścia – kolejne osoby nie będą już wpuszczane
  • 16:45 ET (22:45 CEST) 
    • Finały gry w parach – ceremonia ogłoszenia zwycięzców
  • 20:00 ET (2:00 CEST)
    • Zamknięcie Fan Festival
  • 20:00 ET (2:00 CEST)  
    • Zamknięcie stadionu
 

Dzień 3 – 28 lipca

  • 9:30 ET (3:30 CEST)
    • Rozpoczęcie Fan Festival – otwarcie wejścia
  • 12:30 ET (18:30 CEST) 
    • Finały gry solo – początek pokazów
  • 13:00 ET (19:00 CEST) 
    • Finały gry solo – początek rozgrywek
  • 16:00 ET (22:00 CEST) 
    • Zamknięcie wejścia – kolejne osoby nie będą już wpuszczane
  • 16:45 ET (22:45 CEST) 
    • Finały gry solo – ceremonia ogłoszenia zwycięzców
  • 18:00 ET (00:00 CEST) 
    • Zamknięcie Fan Festival
  • 18:00 ET (00:00 CEST) 
    • Zamknięcie stadionu
 

Czy mogę oglądać finały World Cup w trakcie własnego meczu?

Tak! Funkcja PIP (obraz w obrazie) umożliwia wam oglądanie transmisji w czasie, gdy sami polujecie na Królewskie Zwycięstwa.
 
PiP-Button-Polish.png
SteamPiPWorldCup_Screenshot1.jpg


Czy mogę oglądać konkretnego gracza?

W zakładce „Rywalizuj” w lobby gry na komputerze i konsolach Xbox oraz PS4 zobaczycie sekcję z rozgrywkami finałowymi World Cup. Wybierzcie tabelę wyników, by sprawdzić listę uczestników uszeregowanych według miejsca i statystyk, i kliknijcie któryś z nicków, by obejrzeć stosowną powtórkę.

Kilka uwag z uwagi na to, że to nasz pierwszy krok w kierunku stworzenia pełnego systemu transmisji w grze: 
  • Transmisje PIP z finałów Fortnite World Cup będą domyślnie włączone. Możecie je wyłączyć w lobby – wystarczy, że raz zamkniecie okno (gra zapamięta wasze preferencje). Aby zakończyć transmisję podczas meczu, otwórzcie menu główne i kliknijcie przycisk „Zatrzymaj transmisję” na dole listy opcji w menu głównym.
    • Aby ponownie uruchomić PIP, wybierzcie przycisk „Rozpocznij transmisję podczas meczu” na dole listy opcji w menu głównym.
  • Dźwięki pochodzić będą z transmisji anglojęzycznej. Niestety, w tej wersji nie będziemy mieć dla was napisów. Aby korzystać z lokalnych wersji językowych, oglądajcie finały na stronie Fortnite.com/Watch.
  • Podczas transmisji w meczu usłyszycie mieszankę dźwięków z transmisji i z waszej własnej gry.
Dajcie nam znać, jak wam się ogląda i co możemy ulepszyć w kolejnej wersji systemu!