Błąd „To konto Epic zostało wcześniej połączone z innym kontem zewnętrznym”

Jeżeli jesteś dzieckiem, a Twój rodzic lub opiekun nie pomógł Ci skonfigurować konta, możesz obecnie dysponować kontem limitowanym. Jeśli uważasz, że masz konto limitowane, odwiedź tę stronę, aby dowiedzieć się więcej.

Ten komunikat o błędzie uniemożliwia powiązanie konta nowej platformy z kontem Epic Games. Ten komunikat o błędzie jest wyświetlany wtedy, gdy istnieje ograniczenie, które uniemożliwia powiązanie konta nowej platformy, jeśli ten sam typ platformy był wcześniej powiązany z kontem Epic Games.

Aby usunąć ten błąd, możesz ponownie połączyć swoje pierwotne konto na platformie.

Jeśli nie chcesz lub nie możesz ponownie połączyć swojego pierwotnego konta na platformie, możesz usunąć ograniczenie i połączyć konto nowej platformy raz na 365 dni (1 rok). Wprowadzenie jakichkolwiek zmian wymaga zalogowania i dostępu do poczty elektronicznej zarejestrowanej na Twoim koncie Epic Games.

Przed rozpoczęciem procesu usuwania ograniczenia należy usunąć połączenie platformy z kontem Epic Games. W tym celu możesz wykonać kroki opisane w tym artykule.

UWAGA: Usunięcie połączeń z kontami na platformie może wpłynąć na subskrypcje Ekipy Fortnite. Jeśli usuniesz połączenie z kontem, Twoje konto Epic Games nie otrzyma nowych aktualizacji miesięcznych. Przed odłączeniem konta możesz wykonać kroki opisane w tym artykule, aby anulować swoją subskrypcję Ekipy.

Kliknij tutaj, by spróbować usunąć to ograniczenie.

Czy ten artykuł rozwiązał Twój problem?

Nie możesz znaleźć tego, czego szukasz?

    SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI