Ustawienia prywatności ekipy znajdują się w aplikacji Fortnite w menu ustawień Centrum ekipy.

Możesz wybrać, czy twoja ekipa jest otwarta dla twoich znajomych i znajomych twoich znajomych, czy zamknięta – wtedy nikt nie będzie mógł dołączyć do niej bez zaproszenia. 

Aby zamknąć ekipę, stuknij ikonę kłódki na ekranie głównym Centrum ekipy. Możesz ją także odblokować, stukając tę samą ikonę kłódki.

Możesz również ustawić opcję automatycznego zamykania ekipy zawsze, gdy jesteś solo, w menu opcji w lewym górnym roku ekranu.

Będąc tam, włącz Tryb prywatny