Announcement

Collapse
No announcement yet.

Lag / stutter with dedicated Ubuntu Server 16.04 and Athlon64 1.8 GHz

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Lag / stutter with dedicated Ubuntu Server 16.04 and Athlon64 1.8 GHz

    I can't describe it better, I put together a server and it likes to do this:

    https://www.youtube.com/watch?v=vn7JxMF1s3s

    I'm connected inside the LAN but I have people connected from Internet that reports the same problem...

    The specs are:
    • Ubuntu Server 16.04
    • Unreal Tournament 451
    • AMD Athlon64 3000+ 1.8 GHz 939
    • MSI K8N Neo4 Platinum
    • Kingston 4x512 MB 400 MHz Dual Channel
    • Samsung Spinpoint F3 2x512 GB SATA II? RAID0
    • MSI GeForce 6600 GT 128 MB PCI-E
    I suppose someone has already had this ? . . .

    I want to clarify that I have two UT2004 servers running in the same machine with no problems...
    Last edited by Party Boy; 03-03-2019, 07:08 AM.
    UnrealArgentina.com | f | t

    #2
    It's not your server but your UT server config and UT player.

    You run to fast and after a moment the server replace you.
    Server side use newnet and it do the work. http://medor.no-ip.org/index.php?dir=Zeroping/Newnet/
    Player side set your real processor speed. http://unrealtournament.99.free.fr/f...hilit=cpuspeed

    Comment


      #3
      It happens with NewNet too, it happens only on this server, it's not my processor, I don't have that problem...

      ANYWAY, I tried it and it didn't work...
      UnrealArgentina.com | f | t

      Comment


        #4
        that may work
        there is ace to who work for that

        Comment


          #5
          These were the mods installed:

          http://pabloperugino.com/fps/en/serv...al-tournament/

          It did the same thing, when I created the thread I had tried a clean install...
          Last edited by Party Boy; 03-04-2019, 02:23 PM.
          UnrealArgentina.com | f | t

          Comment


            #6
            UTPurerc7g not work with newnet and assault
            AS140 not work well with this newnet 0.9.2
            If you want AS140 under ZP take the zp103
            Newnet UN1 work with all but not all the maps AS

            remove iptocountry if you have around 50 lines serverpackages

            Comment


              #7
              OK, but... what about this problem?..
              UnrealArgentina.com | f | t

              Comment


                #8
                let me try this server 201.212.136.212:6666 down
                The probable problem is your UT player and that can be corrected UTserverside to.

                It's know lag

                Comment


                  #9
                  I think I fixed it, the server was not loading NewNet, I had copied the CustomGameConfig from the NewNet example and NewNet figured as 0.9 instead of 0.9.2...

                  Also, my ISP changed my IP, it happens sometimes: 201.212.248.15:6666
                  UnrealArgentina.com | f | t

                  Comment


                    #10
                    This newnet 0.9.2 is outdated 2014-Aug-21
                    under assault the hammer not work well , the rl not switch at 0 ammo , pulse not work under mazon , two sorted teleport not work
                    under ctf dm hammer not work well , the rl not switch at 0 ammo

                    Try UN1 2018-Apr-14 with full help inside http://medor.no-ip.org/index.php?dir.../&file=UN1.zip


                    Your server set ticrkrate is to low set 65 for newnet http://unrealtournament.99.free.fr/f...c.php?f=9&t=85
                    [IpDrv.TcpNetDriver]
                    AllowDownloads=True
                    ConnectionTimeout=15.0
                    InitialConnectTimeout=120.0
                    AckTimeout=1.0
                    KeepAliveTime=0.2
                    MaxClientRate=20000
                    SimLatency=0
                    RelevantTimeout=5.0
                    SpawnPrioritySeconds=1.0
                    ServerTravelPause=4.0
                    NetServerMaxTickRate=65
                    LanServerMaxTickRate=65
                    DownloadManagers=IpDrv.HTTPDownload
                    DownloadManagers=Engine.ChannelDownload

                    Set your redirect


                    [IpDrv.HTTPDownload]
                    RedirectToURL=http://uz.overmindserver.net/
                    ProxyServerHost=
                    ProxyServerPort=3128
                    UseCompression=True

                    or

                    [IpDrv.HTTPDownload]
                    RedirectToURL=http://uz.ut-files.com/
                    ProxyServerHost=
                    ProxyServerPort=3128
                    UseCompression=True
                    Last edited by medor; 03-06-2019, 04:06 AM.

                    Comment

                    Working...
                    X