Announcement

Collapse
No announcement yet.

Menu interface unreadable / cannot start a map

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Menu interface unreadable / cannot start a map

    System information:
    OS: Ubuntu
    DE: Unity
    CPU: Intel i5-3450 quadcore
    RAM: 8 GB of RAM
    GPU: AMD HD5770

    When starting the game, I cannot read the menu properly. I'm starting the game using the following commands:
    Code:
    cd Engine/Binaries/Linux
    ./UE4 UnrealTournament -opengl3
    (opengl4 does not work)

    Then the menu looks like this:
    https://i.imgur.com/VOqQoPA.jpg?1

    When starting the game with a certain map, using:
    Code:
    cd Engine/Binaries/Linux
    ./UE4 UnrealTournament DM-DeckTest -opengl3
    I get to a loading screen, some music starts playing and then my entire system hangs, except for the mouse. I cannot even use alt+F2.

    #2
    Hey! Thanks for reporting this issue! Can you let us know if it is still occurring?

    Comment


      #3
      Update

      Hi Mitch! I have downloaded the new build, and started the game with the same commands as above.

      The menu issue is still occuring. It looks like this now: https://i.imgur.com/aUDW5aJ.jpg

      I did however manage to get into the game for a few seconds, which looked like this: https://i.imgur.com/AWkiYE3.png
      Two seconds after the match started, the game froze and I had to restart my computer again. At least I could see something that resembled Deck, but it was barely visible.
      Last edited by Tk55; 03-08-2015, 08:24 AM.

      Comment


        #4
        I have temporarily changed to the proprietary fglrx drivers and this resulted in a proper running game, although the performance was quite poor. On DeckTest the performance was okay, but Outpost23 was barely playable.

        However, this driver has pretty bad performance in other games as well, so I am not able to use it as a daily driver.

        Do you maybe need terminal output for the game?

        Comment


          #5
          Originally posted by Tk55 View Post
          Hi Mitch! I have downloaded the new build, and started the game with the same commands as above.

          The menu issue is still occuring. It looks like this now: https://i.imgur.com/aUDW5aJ.jpg

          I did however manage to get into the game for a few seconds, which looked like this: https://i.imgur.com/AWkiYE3.png
          Two seconds after the match started, the game froze and I had to restart my computer again. At least I could see something that resembled Deck, but it was barely visible.
          Exact same issue, but my screen is still functional (can still click buttons and stuff). AMD Radeon GPU and AMD E2 processor with 6GB RAM. Running the most current build to-date with ./UE4 UnrealTournament ... i have seen an issue similar to this before, when using certain software through WINE (can't currently recall what it was.) I managed to fix it by installing some new font textures, which i also cant remember atm.

          Comment

          Working...
          X