Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ridiculous ping stutter and bad lag when play

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Ridiculous ping stutter and bad lag when play

    Hi all, i want to understand why when i'm connect in a server(with 30-50 ms), at the begin of the match i have a 26-45 ms, and other players all to 100-250 ms, when i play in a match, my ping "start" to 35-40 ms at 150-250 ms pick and below to normal. And i notice a very wicked and annoying lag if i have 25-40 ms. In other games i have a good ping(26-45 ms, rarely 250 ms), i do a ping test but the test say me 0 % packet loss, 29 ms jitter and 35 ms of ping. And i not have any other smartphone or PC connect to the network, and other programs like Steam closed. The problem is the server, game or me?

    #2
    29 ms jitter can't be right (we're talking speedtest.net yea?)... it should in most cases at least stay below 5 ms (often 3 ms or below). If 29 ms jitter is correct then there is something wrong / or badly configured about the network you're using.

    The current build, if it's any relief, I do think has more network lag than previous build though which was pretty rock solid but this current build took a bit of a backstep in network latency and mouse input from my testing. I clearly both notice more lag myself as well as looking at the ping values of players in general.
    Last edited by RPGWiZ4RD; 03-23-2015, 11:13 AM.

    Comment


      #3
      Strange, i have tried to launch Team Fortress 2 connect to a UK server(i live in Italy at 1 hour and half from Milan), 50-68 ms but zero lag. Only in the UT pre-alpha i have this problem.

      Comment

      Working...
      X